Για ενδεχόμενο επιστράτευσης στην Τουρκία μίλησε ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, σε ομιλία που έδωσε στην πόλη Kahramanmara της νοτιονατολικής Τουρκίας με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στο Αφρίν της Συρίας, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση, αν και δεν υπάρχει τώρα άμεση ανάγκη. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας αντίστασης. Θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι. Μετά τις συσκέψεις που κάναμε με τη στρατιωτική ηγεσία και αν κληθεί ο λαός μας με φύλλα πορείας, ο λαός θα σπεύσει, με πρώτο εμένα».

Ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, είπε πως ναι μεν η σημερινή έκταση της Τουρκίας φτάνει τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά σχολίασε «πού φτάσαμε εδώ από τα 18 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα…»!

Η ομιλία του Τούρκου προέδρου προκάλεσε πανικό στους πολίτες της χώρας. Λίγο μετά τις δηλώσεις τού Ερντογάν, δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι άρχισαν μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο διαδίκτυο να ψάχνουν τα φύλλα πορείας τους και για το πού θα πάνε σε περίπτωση επιστράτευσης!

Αποτέλεσμα; Κατέρρευσε όλο το σύστημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όλες οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού κράτους!

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία για 35η ημέρα συνεχίζει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στο Αφρίν της Συρίας και ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε πως «σκοτώθηκαν 1.873 τρομοκράτες».

ΠΗΓΗ: parapolitika