Επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος αποφάσισε η κυβέρνηση

Τη διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα αποφάσισε η κυβέρνηση, στον απόηχο των θλιβερών γεγονότων που συνέβησαν στο ντέρμπι ΠΑΟΠΚ-ΑΕΚ με την εισβολή του ένοπλου μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.

Τις ανακοινώσεις έκανε ο αρμόδιος υπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μετά την έκτακτη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν κάνουμε πίσω. Τα πάντα είναι στο τραπέζι τις επόμενες ώρες θα αναλάβει και ο καθένας τις ευθύνες του. Περιμένουμε τις προτάσεις και των άλλων φορέων. Πάμε σε μια επ΄αόριστον διακοπή και βλέπουμε. Θα συζητήσουμε ένα νέο πλαίσιο ασφαλείας. Οι ποινές θα είναι αυστηρές για όλους» δήλωσε ο υπουργός.

Σχετικά με τον ΠΑΟΚ θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρόνοιες. Είμαστε σε επαφή με την UEFA, συμπλήρωσε απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τον ΠΑΟΚ και την υπόθεση Σαββίδη.

Εν τω μεταξύ, αναζητείται από την Αστυνομία ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης και τέσσερα ακόμα άτομα της συνοδείας του για την εισβολή στο γήπεδο της Τούμπας. Όπως έγινε γνωστό, αναζητούνται με την κατηγορία της παράνομης εισόδου και της παραβίασης της αθλητικής νομοθεσίας.
Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μετά το «ντου» που έκανε στον αγωνιστικό χώρο, αποχώρησε από την Τούμπα, καθώς η οπλοφορία στο γήπεδο είναι παράνομη και τιμωρείται με Αυτόφωρο.

Το βέβαιο είναι ότι προβλέπονται ποινές: Από την στιγμή που το παιχνίδι έχει ξεκινήσει, τότε εφόσον γίνεται λόγος στο φύλλο αγώνα για διακοπή λόγω υπαιτιότητας, τότε η υπαίτια ομάδα εκτός από αφαίρεση τριών βαθμών, θα τιμωρηθεί και με -2 βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα σύμφωνα με άρθρο 21, παράγραφος 3, ιι, γ.

Στο ίδιο άρθρο γίνεται λόγος για αφαίρεση 10 βαθμών και πρόστιμο από 8.000-40.000 ευρώ «από την ομάδα που θα αποχωρήσει από τον αγώνα μετά την έναρξή του».
Να σημειωθεί τέλος, ότι εφόσον γίνεται αναφορά για διακοπή αγώνα ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ από τις δύο ομάδες, επαναορίζεται για να διεξαχθεί σε διάστημα 15 ημερών.

Πηγή:parapolitika.gr