Τέλος το UberX στην Αθήνα – Επίθεση από Σπίρτζη και Λυμπερόπουλο

Την αναστολή της μίας εκ των δύο υπηρεσιών που παρέχει στην ελληνική αγορά, της UberX, από την Τρίτη του Πάσχα, 10 Απριλίου, γνωστοποίησε η Uber. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στον κλάδο των μεταφορών, παρέχοντας τις υπηρεσίες UberX στην οποία χρησιμοποιεί ιδιώτες οδηγούς και UberTaxi, στην οποία χρησιμοποιεί επαγγελματίες οδηγούς ταξί.

Ως αιτία αναστολής της υπηρεσίας UberX η εταιρεία επικαλείται την πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία του κλάδου στην Ελλάδα και επισημαίνει ότι θα επανεξετάσει τη θέση της υπό το φως των νέων δεδομένων.

Σπίρτζης για Uber: Δεν έχει ούτε έδρα ούτε γραφείο στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφοράς Χρήτος Σπίρτζης ορμώμενος την απόφαση της Uber να αναστείλει μία από τις υπηρεσίες της στην Αθήνα αντέδρασε αυστηρά λέγοντας σε ανακοίνωση του τα εξής:

«Για να φύγει κάποιος από την Ελλάδα θα πρέπει να έχει έδρα στην Ελλάδα, έστω ένα γραφείο. Να φορολογείται στην Ελλάδα, η Uber δεν έχει τίποτα. Από πού να φύγει;» σχολίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ανακοίνωση της Uber ότι αποχωρεί από την Ελλάδα αναστέλλοντας μέρος των εργασιών της.

«Όποιοι θέλουν να δραστηριοποιούνται στη χώρα τηρώντας την κείμενη νομοθεσία και να πληρώνουν φόρους, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», συμπλήρωσε ο κ. Σπίρτζης.

Απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν ότι έκανε τα πάντα για να διώξει την Uber o υπουργός Υποδομών ανέφερε ότι «δεν ξέρουν τι τους γίνεται». Και ευχήθηκε «Καλό Πάσχα και σε αυτούς και στην Uber»

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος απαντά

Την ίδια ώρα που οι οδηγοί των UBER πραγματοποιούν πορεία από την Αχαρνών προς την Μεσογείων, όπου βρίσκεται το υπουργείο Μεταφορών, ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α, Θύμιος Λυμπερόπουλος φανερά εκνευρισμένος δηλώνει στα parapolitika.gr «Είναι πρωτοφανές την εποχή των Μνημονίων να πραγματοποιούν πορείες οι πειρατές της οικονομίας »

Νωρίτερα χωρίς να κατονομάζει ούτε μία φορά την UBER ο Θύμιος Λυμπερόπουλος προχώρησε σε δήλωση για την διακοπή λειτουργίας της πολυεθνικής από την ερχόμενη Τρίτη.

ΠΗΓΗ: παραπολιτικά