Κλείνουν οι μπάρες σε 16 σταθμούς μετρό

Η ΣΤΑΣΥ κλείνει σήμερα τις μπάρες σε 16 σταθμούς του μετρό, απόφαση η οποία έφερε τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών.

Οι μπάρες αναμένεται να κλείσουν σύντομα και στη γραμμή του ΗΣΑΠ Πειραιάς – Κηφισιά.

Ήταν την περασμένη εβδομάδα που ξεκίνησε το προσωρινό κλείσιμο και των πυλών ΑΜΕΑ πιλοτικά σε συγκεκριμένους σταθμούς. Ο στόχος ήταν να δουν οι υπεύθυνοι το κατά πόσο το επιβατικό κοινό είναι έτοιμο για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Πάντως, η συγκεκριμένη απόφαση της ΣΤΑΣΥ συνάντησε την αντίδραση συνδικαλιστών, οι οποίοι προειδοποίησαν για προβλήματα λόγω δυσλειτουργιών και εκκρεμοτήτων του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συναντώνται πολλά προβλήματα. Για παράδειγμα, η γραμμή του ΗΣΑΠ όπου το κλείσιμο των πυλών καθυστερεί λόγω έλλειψης προσωπικού. Όπως εκτιμάται, αυτές τις μέρες, η ΣΤΑΣΥ θα τοποθετήσει εργαζόμενους στη θέση του σταθμάρχη μετ την απαραίτητη ολιγοήμερη εκπαίδευση. Η όλη διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί γύρω στα τέλη του μήνα.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα παραμένει η μετακίνηση ανέργων και ΑΜΕΑ με τη χρήση προσωποποιημένων καρτών. Ο ΟΑΣΑ δεν έχει δώσει καμία οδηγία στους επιβάτες που ανήκουν στις συγκεκριμένες κατηγορίες και δεν έχουν παραλάβει ακόμα τις κάρτες τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι επιβάτες να πρέπει να επιλέξουν από μόνοι τους είτε να βρούνε λύση με τους υπευθύνους είτε να προχωρήσουν σε επανέκδοση των καρτών τους σε εκδοτήριο.

Μεγάλη καθυστέρηση υπάρχει και στην ενημέρωση του λογισμικού των παλιών μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων σε σταθμούς του Μετρό προκειμένου αυτά να είναι σε θέση να εκδίδουν και να επαναφορτίζουν ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Πηγή: thetoc.gr