Ο Τσίπρας διαψεύδει πρόωρες κάλπες και δίνει χρίσμα στον Μπουτάρη

Προσπάθεια να κλείσει το παράθυρο των πρόωρων εκλογών με δεδομένο ότι στη Βουλή- δεν επανέλαβε τα περί εκλογών στο τέλος της τετραετίας- έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη. Επανέλαβε ότι η χώρα θα βγει από τα μνημόνια τον Αύγουστο και θα έχει στη διάθεσή της ένα χρόνο «μέχρι τις εκλογές το φθινόπωρο του 2019» για να χαράξει τη νέα της πορεία.

«Η θητεία της κυβέρνησής μας ολοκληρώνεται το 2019. Παλεύουμε για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Εχουμε μπροστά μας άλλο ένα χρόνο για να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας και να μπορούμε να λαμβάνουμε τις δικές μας αποφάσεις. Θα έπρεπε να ήμουν ανόητος να μην το ζήσω αυτό, να είμαι πρωθυπουργός μέχρι το τέλος. Δεν καταλαβαίνω γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει σε αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τι είπε για την ΠΓΔΜ

Ο κ. Τσίπρας μίλησε επίσης και για τις επαφές που είναι σε εξέλιξη στην έδρα του ΟΗΕ για την ΠΓΔΜ. Ξεκαθάρισε ότι «εμείς δεν θέλουμε να δώσουμε, αλλά να πάρουμε πίσω», υποστηρίζοντας ότι το όνομα Μακεδονία «έχει παραδοθεί εδώ και 70 χρόνια» στους γείτονες.
Έδωσε χρίσμα για τη δημαρχία

Κάλεσμα στον Γιάννη Μπουτάρη να ηγηθεί του μετώπου κατά του «μαυρίλας» απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντάς του το μάτι για νέα υποψηφιότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης. Πιάστηκε μάλιστα από τη δήλωση του Μπουτάρη ότι θα είναι δήμαρχος «μέχρι να γίνει 100 χρονών».

«Άκουσα τον Γιάννη Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο να λέει ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι τα 100 του χρόνια. Εγώ τον ενθάρρυνα να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου» τόνισε ο πρωθυπουργός. «Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχει μια μακρά παράδοση, έχει μια μακρά παράδοση αγώνων και υπεράσπισης της δημοκρατίας αλλά έχει και μια μακρά παράδοση ενός μαύρου μετώπου -παλαιότερα το αποκαλούσαμε παρακράτος- ενός μετώπου εθνικισμού, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας. Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ένας δήμαρχος που ανέλαβε πριν από μερικά χρόνια τη δημαρχία μιας πόλης που ήταν βυθισμένη στη διαφθορά, στα σκάνδαλα, στα χρέη. Μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του, πολιτικά, σε πολλά πράγματα αλλά πρέπει να του πιστώσουμε ότι κατάφερε να έχει σήμερα μια πόλη που παλεύει να λύσει τα προβλήματά της, μια πόλη ανοιχτή, μια πόλη δημοκρατική» κατέληξε.
Ο δήμαρχος πήρε στη συνέχεια το λόγο, λέγοντας ότι δεν είναι υποχρεωτικό να μείνει ο ίδιος δήμαρχος «μέχρι να γίνει 100 χρονών», αλλά ότι σε κάθε περίπτωση η Θεσσαλονίκη πρέπει να συγκροτήσει δημοκρατικό μέτωπο κατά του φασισμού.

Πηγή: parapolitika.gr