Πούτιν: Οι Βρετανοί μας κατηγορούν για τα δικά τους θανάσιμα αμαρτήματα -Πράκτορες μας ήθελαν το Brexit;

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τη Βρετανία ότι ρίχνει ευθύνες στη Μόσχα για τα «δικά της θανάσιμα αμαρτήματα». Ο Ρώσος πρόεδρος απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι Ρώσοι χάκερ εμπλέκονται σε εσωτερικές υποθέσεις.

«Τώρα κατηγορούν τη Ρωσία για το Brexit. Δεν έχουμε καμία σχέση για αυτό. Είναι εσωτερικό θέμα της Βρετανίας», τόνισε και συμπλήρωσε: «Υποθέτω ότι μπορούμε να υποπτευθούμε ότι εκείνοι που ήθελαν να φύγει η Βρετανία από την ΕΕ ήταν Ρώσοι πράκτορες», ενώ θύμισε ότι ο σημερινός Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, ήταν ανάμεσα στους υποστηρικτές του Brexit.

«Αν θέλουν να επιδεινώσουν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία, μπορούν να μας κατηγορήσουν για όλα τα θανάσιμα αμαρτήματά τους. Αυτό κάνουν στην πραγματικότητα σήμερα. Το Brexit, η Καταλονία, η υπόθεση Σκριπάλ και ένας Θεός ξέρει τι άλλο. Και αυτό το αεροπλάνο, ξανά», δήλωσε ακόμη ο Πούτιν, αναφερόμενος στη δήλωση του Τζόνσον που τάχθηκε υπέρ στο να θεωρηθεί υπεύθυνη η Ρωσία για την κατάρριψη της πτήσης της Malaysian Airlines, στην Ουκρανία, πριν από 4 χρόνια.

Πηγή: Guardian