Γάλλο πολίτη έκανε τον ήρωα μετανάστη από το Μάλι ο Μακρόν

Άφησε άφωνο όλο τον πλανήτη με την αυτοθυσία που έδειξε. Ο 22χρονος Μαμουντού Γκασαμά από το Μάλι που βρισκόταν παράνομα στην Γαλλία δεν φοβήθηκε ούτε τον θάνατο, ούτε την δημοσιότητα που θα έπαιρνε η πράξη του και ίσως να του κόστιζε το μέλλον του με μια απέλαση. Ως άλλος Spiderman σκαρφάλωσε τέσσερις ορόφους ανεβαίνοντας σε μπαλκόνια πολυκατοικίας για να σώσει το μικρό αγοράκι που κρεμόταν στο κενό!

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν τον συνάντησε για να τον συγχαρεί και να τον ευχαριστήσει για την πράξη του. Τον έκανε γάλλο πολίτη δίνοντάς του την γαλλική υπηκοότητα! Του απένειμε επίσης μετάλλιο για την γενναιότητά του αλλά και μια θέση στην πυροσβεστική. «Όλα τα χαρτιά θα τακτοποιηθούν», διαβεβαίωσε ο Μακρόν στη διάρκεια συνομιλίας του, η οποία μεταδόθηκε από τη σελίδα του στο Facebook, με τον παράτυπο μετανάστη από το Μαλί, ο οποίος έσωσε ένα τετράχρονο παιδί που κινδύνευε να πέσει από τον 4ο όροφο μιας παρισινής πολυκατοικίας. Με τζιν και κοντομάνικο πουκάμισο, ο Γκασαμά μίλησε για μερικά λεπτά μπροστά στις κάμερες με τον γάλλο πρόεδρο και συνέχισαν τη συνομιλία τους τετ-α-τετ. Ο Μακρόν κάλεσε τον νεαρό άνδρα να αφηγηθεί τη γενναία πράξη του. «Μπράβο», του είπε.

«Δεν σκέφθηκα τίποτα, σκέφθηκα να το σώσω και δόξα τω Θεώ το έσωσα», δήλωσε με μετριοφροσύνη ο 22χρονος άνδρας, όταν ερωτήθηκε σχετικά από το τηλεοπτικό δίκτυο BVMTV. «Ποτέ δεν είχα σκεφτεί πως μια μέρα θα συνατούσα τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Εργάζομαι στο Παρίσι, περνάω συχνά μπροστά από το Ελιζέ, ποτέ δεν σκέφτηκα πως μια μέρα θα έμπαινα στο Ελιζέ», το γαλλικό προεδρικό μέγαρο, είπε συγκινημένος στο BFMTV ο Ντιαμπί Γκασαμά, ο αδελφός του Μαμαντού, διευκρινίζοντας πως έφθασε στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο 2017 και ζει σε εστία.

Πηγή: newsit.gr