Συνέλαβαν 29χρονη Ρωσίδα στην Ουάσινγκτον με την κατηγορία ότι ήταν πράκτορας

Μία 29χρονη Ρωσίδα, η οποία ζει στην Ουάσινγκτον, συνελήφθη με την κατηγορία της συνωμοσίας και πως ενεργούσε ως πράκτορας της ρωσικής κυβέρνησης. Η Μαρία Μπούτινα ανέπτυσσε δεσμούς με Αμερικανούς, εισχωρώντας σε πολιτικές οργανώσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η 29χρονη φέρεται να ενεργούσε υπό τις οδηγίες υψηλόβαθμου Ρώσου αξιωματούχο που εργάζεται στη ρωσική κεντρική τράπεζα, σε βάρος του οποίου επιβλήθηκαν κυρώσεις, από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, τον Απρίλιο.

Η Μπούτινα ήταν φοιτήτρια στο American University, ενώ είχε ιδρύσει το Right to Bear Arms, μία οργάνωση υπέρ της οπλοκατοχής. Αν και η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν αναφέρει το όνομα του αξιωματούχου, που καθοδηγούσε την Μπούτινα, σε αρκετές φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει στον λογαριασμό της στο Facebook είναι δίπλα στον Αλεξάντερ Τορόσιν, το Νο2 της ρωσικής κεντρικής τράπεζας. Ατομο που έχει γνώση της υπόθεσης επιβεβαίωσε στο Reuters ότι οι δυο τους συνεργάζονταν.

Η 29χρονη συνελήφθη την Κυριακή και η ακροαματική διαδικασία θα γίνει την Τετάρτη. Η Μπούτινα οργάνωνε δείπνα στην Ουάσινγκτον και τη Ν. Υόρκη και προσπαθούσε να αναπτύξει σχέσεις με Αμερικανούς πολιτικούς, προκειμένου να δημιουργήσει έναν δίαυλο επικοινωνίας, έτσι ώστε να εισχωρήσει στο αμερικανικό εθνικό σύστημα λήψης αποφάσεων. Στόχος της, να προωθήσει την ατζέντα της Ρωσίας, σύμφωνα με τις εις βάρος της κατηγορίες.

ΠΗΓΗ: iefimerida