Μεγάλη πυρκαγιά σε δάσος στη Σκόπελο – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χθες στον Αμάραντο του Αγνώντα Σκοπέλου, η οποία κατακαίει πεύκα.
Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, με ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υπό τον διοικητή Χαράλαμπο Πόζογλου να περνούν από την ηπειρωτική Μαγνησία στο νησί με καταδρομικό σκάφος του λιμενικού σώματος.
Άμεσα στην μάχη έπεσαν και εναέρια μέσα. Συνολικά επιχείρησαν 4 αεροσκάφη CL-415 και 3 αεροσκάφη CL-215, τα οποία ωστόσο αποσύρθηκαν όταν έπεσε ο ήλιος.

Την αισιοδοξία του  ότι μέχρι να πέσει το φως της ημέρας η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Σκόπελο θα έχει τεθεί υπό έλεγχο, εξέφρασε χθες ο δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βασιλούδης. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά στο πευκοδάσος δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο, ενώ δεν κινδύνευαν κατοικημένες περιοχές.
Το μέτωπο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι μεγάλο και για τον λόγο αυτό οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με τέσσερα επιπλέον οχήματα και οκτώ πυροσβέστες, καθώς και δύο τμήματα πεζοπόρο, τα οποία αναχώρησαν από τον Βόλο.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον Αμάραντο, στην περιοχή «Τρία Πευκάκια» λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα με κατεύθυνση τον Αγνώντα. Λόγω των πεύκων που υπάρχουν στην περιοχή, εξαπλώθηκε γρήγορα.

ΠΗΓΗ: protothema