Ελεύθεροι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί – Επιστρέφουν άμεσα στην Ελλάδα

Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που είχαν συλληφθεί σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και κρατούνταν από την 1η  Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση, την Τρίτη 14 Αυγούστου απεφάνθη ότι δεν συντρέχουν πλεον λόγοι να είναι προφυλακιστέοι. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα οπότε θα μπορούν να επιστρέψουν άμεσα  στην Ελλάδα.

Στη σημερινή συνεδρία οι δυο Έλληνες, που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο με τους δικηγόρους τους, ζήτησαν την άμεση αποφυλάκισή τους αφού πλέον έχει ολοκληρωθεί η μελέτη των ψηφιακών αντικειμένων που βρέθηκαν πάνω στους και δεν προκύπτει η κατηγορία της κατασκοπείας αλλά μόνο η είσοδος σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί επανέλαβαν στην κατάθεσή τους πως μπήκαν στην περιοχή κατά λάθος, ακολουθώντας πατημασιές που είχαν εντοπίσει.

Μετά από αυτό η εισαγγελία κατέθεσε την άποψη ότι ο χρόνος που παρέμειναν προφυλακιστέοι είναι εντός των πλαισίων μια πιθανής ποινής για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, και το δικαστήριο απεφάνθη ότι όντως δεν τεκμηριώνονται κατηγορίες για κατασκοπεία, οπότε λαμβάνοντας υπόψιν τον χρόνο που παρέμειναν προφυλακιστέοι, οι δύο στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν μόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην αρμόδια υπηρεσία προσφύγων οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται οτι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί έχουν υποβάλλει κατά τη διάρκεια της κράτησης τους πέντε αιτήματα αποφυλάκισης στα οποία είχαν εισπράξει ισάριθμες αρνητικές απαντήσεις ενώ αυτό ήταν το έκτο αίτημα. 

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι στη δίκη που πρόκειται να γίνει για την υπόθεση τους δεν είναι αναγκαστικό να είναι οι ίδιοι παρόντες αλλά θα εκπροσωπηθούν δια των δικηγόρων τους.

ΠΗΓΗ: parapolitika