Τσίπρας: Για πρώτη φορά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Θα επιδιώξω να ολοκληρώσω της τετραετία ανέφερε ο πρωθυπουργός ενώπιον των δημοσιογράφων στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Συγκεκριμένα είπε: «Η βασική στρατηγική μου επιλογή είναι να πάμε σε εκλογές το φθινόπωρο του 2019. Αυτό θα επιδιώξω και αυτό θεωρώ ότι έχει τις πιο πολλές πιθανότητες να συμβεί γιατί η χώρα και η οικονομία πάνε καλά και χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Είναι επιτυχία να καταφέρουμε να είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που κλείνει τη συνταγματική της θητεία».

Ανέφερε επίσης ότι αν και ο σχεδιασμός του είναι για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2019, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των επομένων μηνών, ενώ σε επόμενη ερώτησή του με αφορμή την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή απάντησε ότι «τον Φεβρουάριο θα κρίνουμε με τον κυβερνητικό εταίρο την πορεία των πραγμάτων».

Παράλληλα, σε άλλη αποστροφή του λόγου του επισήμανε «η εφαρμογή ορισμένων μέτρων (σ.σ. που εξήγγειλε από τη ΔΕΘ) θα ισχύσει μόνο αν η αξιωματική αντιπολίτευση τηρήσει ίδια στάση με τον ΣΥΡΙΖΑ», παραδεχόμενος επί της ουσίας ότι ο το κόμμα του δεν θα βρίσκεται στην εξουσία μετά τις εκλογές.

Πηγή: parapolitika