Πανεπιστήμιο Κρήτης: Στα εργαστήρια Βιολογίας η εστία της φωτιάς

Από τα εργαστήρια του Τμήματος Βιολογίας ξεκίνησε η φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης, χθες Κυριακή, στο Ηράκλειο. Ο φοιτητής Δημήτρης Μπούρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 είπε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από τα συγκεκριμένα εργαστήρια, τα οποία βρίσκονται στον κάτω όροφο από τις φοιτητικές εστίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι φοιτητές αντελήφθησαν τη φωτιά από τους πυκνούς καπνούς που γέμισαν το κτίριο και όπως είπε «επικράτησε πανικός με τους φοιτητές να τρέχουν για να βγουν, παίρνοντας ο καθένας ότι προλάβαινε».

Ο Δημήτρης Μπούρας είπε ακόμα ότι το συγκεκριμένο κτίριο δεν προοριζόταν για φοιτητικές εστίες, σημειώνοντας ότι υπήρχαν ποσότητες αιθανόλης σε κάποια σημεία των εργαστηρίων καθώς και ότι το κτίριο, που είναι προκατασκευασμένο, είχε αμίαντο και γι’ αυτό η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα.

Έκκληση για βοήθεια στους πυρόπληκτους φοιτητές
Εν τω μεταξύ, έκκληση κάνει το Φοιτητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κρήτης για παροχή βοήθειας προς τους 30 περίπου φοιτητές που έχασαν τα πάντα, από την καταστροφική πυρκαγιά.

Σε ανακοίνωσή του, το Φοιτητικό Κέντρο τονίζει ότι, λόγω της φωτιάς στα κτήρια της Κνωσού, υπάρχει μεγάλη και άμεση ανάγκη για σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρια, ρούχα ανδρικά και γυναικεία, παπούτσια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, πετσέτες.

Να σημειωθεί ότι προς το παρόν έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο στις Βούτες και εκεί θα παραμείνουν μέχρι νεοτέρας.

ΠΗΓΗ: parapolitika