Μητροπολίτης Γαβριήλ: Ο Τσίπρας είπε πράγματα που νομοθέτησε ο Σαμαράς

«Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την Τρίτη πράγματα που έχουν νομοθετηθεί από το 2013 επί Σαμαρά», τόνισε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ.

Συμπλήρωσε, δε, με δηλώσεις του στο Open πως «οι Μητροπολίτες γνωρίζανε ότι υπήρχε διάλογος της Πολιτείας με τον Αρχιεπίσκοπο. Έχουμε συζητήσει με κυβερνήσεις κατά καιρούς θέματα και ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε πράγματα που είχαν νομοθετηθεί από το 2013 επί Σαμαρά».

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας επεσήμανε πως δεν πρόκειται «ούτε για βήμα πίσω, αλλά ούτε για βήμα μπροστά» και σχολίασε πως είναι «συμφωνία Αρχών με πράγματα που έπρεπε να συζητηθούν. Δεν μιλάμε για μια συμφωνία που επετεύχθη».

«Η συμφωνία θα μπορούσε να χαλάσει λόγω της άγνοιας και των δύο πλευρών. Έχουμε κάτι καινούριο που θέλουμε να δούμε πως θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί. Από τη μία είναι η Εκκλησία και από την άλλη το κράτος που νομοθετεί» είπε ο Μητροπολίτης Γαβριήλ.

«Ρόλους έχει και η Εκκλησία και η Πολιτεία. Πρέπει να αποσαφηνιστούν οι ρόλοι και να καταλάβει ο λαός πως η Εκκλησία δεν μπορεί να αντιμετωπίζετε διαφορετικά» είπε ο Μητροπολίτης και τόνισε ότι η Εκκλησία προσέφερε το μεγαλύτερο κομμάτι της περιουσίας της στα μνημονιακά χρόνια και αποζημιώνεται με τη μισθοδοσία του κλήρου.

Πηγή: parapolitika