Οργή των Αστυνομικών για τα φαινόμενα βίας – Παπακώστα: Προστατευτείτε μόνοι σας

Κύμα οργής στην Ελληνική Αστυνομία προκάλεσε η επίθεση κατά των αστυνομικών από αντιεξουσιαστές που οδήγησε στον τραυματισμό τριών συναδέλφων τους.

Χθες το πρωί, ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών εξαπέλυσε επίθεση σε αστυνομικούς που είχαν προσέλθει να καταθέσουν εναντίον τους για υπόθεση του 2012, έξω από το Εφετείο Αθηνών, στη Λ. Αλεξάνδρας. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι αντιεξουσιαστές άρχισαν να βρίζουν τους αστυνομικούς.

Εν συνεχεία βγήκαν έξω και συνεχίστηκε η λεκτική αντιπαράθεση, μέχρι που κάποια στιγμή ένας από τους αντιεξουσιαστές απείλησε έναν από τους αστυνομικούς λέγοντάς του «θα σε σφάξω» και ακολούθησε εκτεταμένη επίθεση με κράνη και γροθιές. Μάλιστα, από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ
Σε αυτοπροστασία κάλεσε τους άνδρες της Αστυνομίας η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, τονίζοντας πως «δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν συλλήψεις».

Η κ. Παπακώστα υπενθύμισε την περίφημη φράση του τ. υπουργού Νίκου Τόσκα «οι πολίτες να κάνουν τους κοιμισμένους» όταν μπαίνουν διαρρήκτες στα σπίτια τους. Παράλληλα, κάλεσε τους αστυνομικούς «να εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους», διαμηνύοντας παράλληλα ότι «θα εφαρμόσουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής».

ΠΟΑΣΥ: ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Η επίθεση εναντίον αστυνομικών μέσα στο Πρωτοδικείο Αθηνών καταδικάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), δηλώνει ότι τους συμπαραστέκεται για την «απρόκλητη βία» που δέχθηκαν και διαμαρτύρεται «εντόνως προς πάσα κατεύθυνση για την ανυπαρξία των αναγκαίων μέτρων».

Σύμφωνα με την ΠΟΑΣΥ, «η παρατηρούμενη κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων σε διάφορα σημεία της Αθήνας, δυστυχώς προκαλεί το αίσθημα της κοινής γνώμης, η οποία ευλόγως αναρωτιέται τι μέλλει γενέσθαι με την ασφάλειά της, όταν ο ίδιος ο αστυνομικός είναι απροστάτευτος και αποδέκτης συνεχόμενης βίας. Είναι πλέον ολοφάνερο ότι τέτοιου είδους περιστατικά δεν συγκινούν κανέναν από την πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος, γι’ αυτό και δεν υπήρξε, ούτε μετά τη σημερινή επίθεση, η αναμενόμενη αντίδραση για τη σύλληψη των δραστών. Θα απαντήσουν έστω τώρα στα ερωτήματα που εγείρονται όσοι έχουν την ευθύνη για την απερίγραπτη αδράνεια που διαπιστώνεται σε όλες αυτές τις επιθέσεις εναντίον συναδέλφων μας;» διερωτάται.

Οι συνδικαλιστές της αστυνομίας θεωρούν ότι «η ευκολία με την οποία έχουν βάλει τα διάφορα «φασιστοειδή» στο στόχαστρό τους τις αστυνομικές δυνάμεις αποκαλύπτει όχι μόνο το απύθμενο θράσος που τα διακρίνει, αλλά και τα αίτια που τα εκτρέφουν. Είναι προφανώς η ατιμωρησία που απολαμβάνουν και η ιδιότυπη ασυλία που τους παρέχεται…».

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ζητεί «επιτέλους να εφαρμοστεί η νομοθεσία που τιμωρεί τα διαπραττόμενα αδικήματα εις βάρος των αστυνομικών και να υπάρξει η δέουσα στήριξη στον θεσμό της αστυνομίας για να επιτελέσει απερίσπαστα το έργο της».

Παράλληλα, δηλώνει ότι «τέτοιου είδους επιθέσεις δεν πτοούν τον Έλληνα αστυνομικό, ο οποίος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη, ζητώντας από την πολιτεία να τον εξοπλίσει με κάθε αναγκαίο μέσο για να επιτελεί ακόμα καλύτερα την αποστολή του».

Πηγή: parapolitika