Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει την πόρτα της Βουλής στους πυρόπληκτους

Στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων όπου συζητείται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα προς τους πυρόπληκτους, η Νέα Δημοκρατία ζήτησε να επεκταθεί η συζήτηση να έρθουν στη Βουλή εκπρόσωποι των πυρόπληκτων ώστε να διατυπώσουν τη γνώμη τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο είχε αντίθετη άποψη και υπό τον φόβο να μην ακουστούν τα προβλήματα των πυρόπληκτων χρησιμοποίησε τον Κανονισμό της Βουλής και απέρριψε πρόταση να μεταβούν στο κοινοβούλιο εκπρόσωποί των πληγέντων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι με το εν λόγω αίτημα παρουσίας των πυρόπληκτων συμφώνησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία είχε διαφορετική άποψη.

Η πλειοψηφία βέβαια κάλεσε την αντιπολίτευση εάν το επιθυμεί να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο.

«Αδικείτε τη συνεδρίαση γιατί τώρα κυρώνουμε πράξεις που ήδη υλοποιούνται κ η ενημέρωση επίσης προϋποθέτει συμμετοχή κι άλλων υπουργών. Άρα αφορά άλλη διαδικασία που μπορείτε να ζητήσετε είτε με ενημέρωση στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου ίσως και κοινή με την επιτροπή οικονομικών ή με κοινοβουλευτικό έλεγχο», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος.

«Αποκλείσατε δηλαδή τους εκπροσώπους των πυρόπληκτων να έρθουν να πουν ότι μετά από 4 μήνες στην Αττική δεν έχει γίνει τίποτα», τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, ενώ ο Θ. Καράογλου ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν επιδιώκει να στήσει κάποιο σόου.

«Εμείς λέμε να μας ενημερώσουν για τις εξελίξεις φορείς. Εμείς ως ΝΔ θα επικαιροποιήσουμε και την πρότασή μας για κοινή σύγκλιση επιτροπών για το τι γίνεται στις πυρόπληκτες περιοχές», προσέθεσε.

Ο ίδιος λίγο αργότερα, και μετά την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφία να συναινέσει στο αίτημα της αντιπολίτευσης τόνισε:

«Είναι πασιφανές πως η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας πηγάζει από το γεγονός ότι δεν θέλει να ακουστεί στο Κοινοβούλιο η φωνή των πραγματικά αγανακτισμένων. Εκείνων, δηλαδή, που έχουν πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση και «πληρώνουν» τις συνέπειες της αναλγησίας και της παθητικότητάς της. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πρέπει να γνωρίζουν πως όσο και αν προσπαθούν -με προφάσεις- να φιμώσουν εκείνους που σύμφωνα με τον κ. Πολάκη «θολώνουν» την κυβερνητική εικόνα, η ώρα της κάλπης είναι κοντά και η φωνή τους θα ακουστεί με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. Οι 99 νεκροί της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική και το γεγονός ότι τα νησιά του Αιγαίου μετατρέπονται σε «αποθήκες ψυχών» θα στοιχειώνουν για πάντα τις συνειδήσεις των συναδέλφων της πλειοψηφίας. Αντί, λοιπόν, να κλαίνε κατόπιν εορτής πάνω από τα συντρίμμια των πολιτικών τους, ας αντιληφθούν ότι κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν».

Πηγή: parapolitika