Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ολοκληρώθηκε η επεισοδιακή μαθητική πορεία

Ολοκληρώθηκε το μαθητικό-φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μαθητικές και φοιτητικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Νωρίτερα, σε δέκα προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι περισσότερες από τις προσαγωγές αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις, καθώς στην κατοχή των προσαχθέντων βρέθηκαν φωτοβολίδες, μαχαίρια και πέτρες.

Υπενθυμιζεται ότι κατά τη διάρκεια της πορείας, σημειώθηκαν επεισόδια όταν άγνωστοι συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, στις οποίες πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότωφ και εκείνες απάντησαν με χημικά. Επιπλέον, έγιναν μικροφθορές σε φωτεινούς σηματοδότες και στάσεις λεωφορείων.

Ομάδα περίπου 20 ατόμων έκανε την εμφάνισή της από νωρίς το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο της συγκέντρωσης-πορείας για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στην οδό Κοραή οι κουκουλοφόροι με βαριοπούλες έσπασαν πεζοδρόμια.

Από την πλευρά της αστυνομίας, οι ένστολοι βρέθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και επιτηρούσαν διακριτικά. Και εκεί υπήρξε ένταση μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων. Ομάδα νεαρών πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις και αυτές απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου διεκόπη η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ενώ τώρα αποκαθίσταται σταδιακά.

Πηγή: parapolitika