Θεσσαλονίκη: Ένταση και συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών για τη Μακεδονία και αστυνομικών

Νέα ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής, όπου παρευρέθηκε σε εκδήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Τα αίματα άναψαν όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να περάσουν ανάμεσα από τους διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο.

Οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν τους αστυνομικούς, τους οποίους κυριολεκτικά είχαν περικυκλώσει.

Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση κρότου – λάμψης και δακρυγόνων και αποχώρησαν με τις μηχανές τους.
Σκηνικό έντασης υπήρξε και νωρίτερα το απόγευμα, όταν οι συγκεντρωθέντες ήρθαν αντιμέτωποι με τον αστυνομικό φραγμό λίγο πριν το Μέγαρο Μουσικής, στη συμβολή των οδών Κάλλας και 25ης Μαρτίου.

Δείτε τα βίντεο του voria.gr:

 

«Μπλόκο» στους διαδηλωτές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πολίτες στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής, σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Οι συγκεντρωθέντες ήρθαν αντιμέτωποι με τον αστυνομικό φραγμό λίγα μέτρα πιο κάτω από το Μέγαρο, στη συμβολή των οδών Κάλλας και 25ης Μαρτίου.

Διαμαρτυρήθηκαν για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα και θέλουν να σπάσουν τον φραγμό των ΜΑΤ.

Μικροένταση υπήρξε όταν τρία άτομα προσπάθησαν να κινηθούν προς το Μέγαρο Μουσικής με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή συμπλοκή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές ήταν χωρισμένοι σε δύο σημεία του δρόμου.