Κόρμπιν: Πιθανόν να υποστηρίξουμε δημοψήφισμα για τη συμφωνία της Μέι

Ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν άφησε να εννοηθεί ότι θα υποστηρίξει μια πρόταση βουλευτών που προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit, αν η τελευταία εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.

Η Μέι αναμένεται να θέσει και πάλι σε ψηφοφορία αυτή την εβδομάδα τη συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως δύο από τους υπουργούς της κυβέρνησής της άφησαν να εννοηθεί ότι η συντηρητική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυτή την ψηφοφορία μόνο αν διαθέτει την απαραίτητη υποστήριξη για να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.

Ο Κόρμπιν, που εμφανίζεται απρόθυμος να υποστηρίξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit, λέει εδώ και καιρό ότι θα προσπαθήσει να σταματήσει αυτό που αποκαλεί ένα «εκτρωματικό» Συντηρητικό Brexit.

Ο Κόρμπιν είπε πως οι Εργατικοί πιθανότατα θα υποστηρίξουν μια πρόταση, ή μια τροπολογία, δύο βουλευτών των Εργατικών, του Πίτερ Κάιλ και του Φιλ Γουίλσον, με σκοπό μια «επιβεβαιωτική ψηφοφορία» αν η συμφωνία της Μέι εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.

Πηγή: parapolitika