Υποψήφια η Κουντουρά με… φωτογραφική διάταξη

Πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές 2019 και η «τροπολογία Κουντουρά».

Χωρίς να διεξαχθεί τελικά ονομαστική ψηφοφορία η τροπολογία πέρασε με 148 «ναι », 105 όχι και 4 «παρών». Συνολικά 257 βουλευτές ήταν παρόντες στην ψηφοφορία.

Πρόκειται για το σχέδιο νόμου «προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας – Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ».

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και η «φωτογραφική» διάταξη που καταργεί το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή με την υποψηφιότητα ευρωβουλευτή, ή τροπολογία Κουντουρά, όπως την έχει χαρακτηρίσει η αντιπολίτευση, αφού από αυτήν θα επωφεληθεί η υπουργός Τουρισμού και ο Σπύρος Δανέλλης, αφού δεν θα αναγκαστούν να παραιτηθούν για να είναι στην ευρωλίστα.

Η διάταξη πήγε στη Βουλή από την κυβέρνηση, αφού αν οι δύο βουλευτές (Ελενα Κουντουτρά και Σπύρος Δανέλλης) εγκατέλειπαν την έδρα τους για να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές η κυβέρνηση θα έχανε την δεδηλωμένη.

Πηγή: parapolitika