Παράταση της δημόσιας διαβούλευσης για το νέο Ποινικό Κώδικα

Η παράταση της δημόσιας διαβούλευσης για το νέο Ποινικό Κώδικα και το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τις αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε με απόφαση Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλη Καλογήρου παρατείνεται έως την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ώρα 14:00 η δημόσια διαβούλευση για τα σχέδια του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, οι αρμόδιες Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές θα συγκληθούν εκ νέου προκειμένου να αξιοποιήσουν τα πορίσματα της διαβούλευσης και τις προτάσεις του Υπουργείου.Πληροφορίες αναφέρουν πώς έχει αποφασιστεί επίσης παράταση της προθεσμίας περάτωσης των εργασιών των επιτροπών για τη σύνταξη σχεδίου νέου Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής. Σύμφωνα με πληροφορίες , η προθεσμία περάτωσης των εργασιών της επιτροπής για τον Ποινικό Κώδικα παρατείνεται από τη λήξη της και έως τις 30 Απριλίου 2019, ενώ το ίδιο προβλέπεται και γι’ αυτήν του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Η διαβούλευση και για τους δύο Κώδικες έληγε στις 27 Μαρτίου 2019.

Πηγή: parapolitika