Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν τον Τσίπρα εν πτήσει προς το Αγαθονήσι

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι για τον εορτασμό της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης παρενόχλησαν τουρκικά μαχητικά.

Το πρωθυπουργικό ελικόπτερο αναγκάστηκε να κάνει χαμηλούς ελιγμούς για να αποφύγει. Τα τουρκικά μαχητικά, μέχρι να φθάσουν στην περιοχή τα ελληνικά και να τα αναχαιτίσουν.

Το επεισόδιο αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Αγαθονήσι. Εμφανώς εκνευρισμένος, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «ανόητη» αυτή τη συμπεριφορά των γειτόνων, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός θα πάει αν χρειαστεί και κολυμπώντας σε όλα τα σημεία της χώρας. «Καίνε τζάμπα κηροζίνη και βενζίνη» είπε χαρακτηριστικά.

«Τουρκικά μαχητικά ανάγκασαν το ελικόπτερο που με μετέφερε να κάνει χαμηλούς ελιγμούς», είπε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για ανόητες ενέργειες.

«Η Ελλάδα σήμερα χτίζει την εθνική της αυτοπεποίθηση. Όχι με κορώνες και λεονταρισμούς. Όχι νοσταλγώντας το παρελθόν αλλά αδράζοντας το μέλλον. Η πατρίδα μας βγαίνει από μια επώδυνη κρίση που την πλήγωσε, αλλά δεν τη γονάτισε» σημείωσε ο πρωθυπουργός. Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα να χαμηλώσει την πτήση μέχρι να αναλάβουν τα μαχητικά μας. Πρέπει να ξέρουν ότι οι ανόητες αυτές ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα».

Πηγή: parapolitika