Βουλή: Νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος

Με εμφανώς ειρωνική διάθεση ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις διακοπές που φαίνεται πως έκανε ο πρωθυπουργός στη θαλαμηγό της οικογένειας Παναγόπουλου είπε χαρακτηριστικά πως απο δω και πέρα ο κόσμος θα λέει «νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος»

Φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Πολάκη στη Βουλή

Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή αμέσως μετά από την τριτολογία του Πρωθυπουργού.

Μόλις ο κ. Τσίπρας άνοιξε την πόρτα της Ολομέλειας αποχωρώντας, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σηκώθηκε από τη θέση του και πήγε «καρφί» στο έδρανο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εμφανώς ενοχλημένος από τις συνεχείς αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη πως «πολακισμός ίσον φασισμός».

«Δεν θα μας πεις εσύ για φασισμό. Θα τα πούμε αύριο για το τι είναι φασισμός» είπε.

Παρά την αρχική έκπληξη από την ενέργεια του κ. Πολάκη ο κ. Μητσοτάκης αντέδρασε έντονα φωνάζοντας στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας: «Άντε σήκω φύγε από εδώ».

Ο κ. Πολάκης απομακρύνθηκε συνεχίζοντας να φωνάζει, ενώ την ίδια ώρα οι βουλευτές της Ν.Δ ζητούσαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να ανακαλέσει στην τάξη τον υπουργό.

Γεννηματά: Η βουλή θυμίζει πεζοδρόμιο

Η Φώφη Γεννηματά ξέσπασε κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τους ότι επικρατεί ύφος πεζοδρομίου στις αντιπαραθέσεις στη Βουλή.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πήρε τον λόγο στη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης αμέσως μετά το επεισόδιο ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το οποίο διαδραματιζόταν τη στιγμή που εκείνη είχε ανέβει στο βήμα. «Παρακολουθώντας όλη αυτή την ώρα το επίπεδο της συζήτησης, θέλω να δηλώσω ότι πραγματικά λυπάμαι για αυτή την εικόνα της Βουλής, που θυμίζει περισσότερο πεζοδρόμιο», είπε η κ. Γεννηματά.

«Μοιάζετε πάρα πολύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Αυτή τη φασαρία την κάνετε για να κρύψετε τις ομοιότητές σας. Να σας χαίρονται τα στελέχη σας, να προβληματίζονται αυτοί που σας ψήφισαν», συνέχισε η κ. Γεννηματά, αναφερόμενη στη σφοδρή κόντρα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Σταματήστε επιτέλους να πληγώνετε την αξιοπρέπεια της πολιτικής. Είναι βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς. Τι κάνετε; Εγκληματείτε κατά του τόπου!», είπε ανεβάζοντας τους τόνους.

«Στέλνετε όλο και περισσότερους νέους στο εξωτερικό, γυρίζουν ολοένα περισσότεροι Ελληνες την πλάτη στην πολιτική, χάνεται η ελπίδα. Μια κουβέντα χωρίς περιεχόμενο. Ποιον αφορούσε όλο αυτό το μακελειό; Κανέναν απολύτως. Αυτό που ζούμε είναι η πραγματική παρακμή», τόνισε ακόμη η κ. Γεννηματά.

Πηγή: parapolitika